Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Дежа вю

Ще направят ли МВР и прокуратурата Димитър Желязков - Митьо Очите зорлем невъзвращенец и пореден беглец от правосъдие? Това е въпросът, който изниква след спецакцията на ГДБОП и прокуратурата в Бургас в четвъртък (2 август) на връх Илинден. 19 души са задържани, похвали се на извънреден брифинг на заместник главния прокурор Иван Гешев. А прословутият наркобос Димитър Желязков - Очите е обявен за общодържавно издирване и най-вероятно за него ще бъде издадена Европейска заповед за задържане. Според Гешев  става дума за мащабна организирана престъпна група, която е действала по Южното Черноморие.

Според неофициалната информация Митьо Очите се намира в Германия, където лекува последствията от стрелбата срещу него в заведението "4You" в "Слънчев бряг" през лятото на 2016 година. Ако това е така, значи службите, в лицето на "Гранична полиция", имат представа кога е излязъл от България и в каква посока е поел.

При това положение не е ясно защо спецпрокуратурата и МВР са спретнали мащабна операция срещу ръководената от Очите банда точно в момента, когато Желязков не е в България. Не би ли било по-логично да изчакат и да ударят групата, когато той е налице? А сега ще чакат от умрял писмо - Митьо Очите да се върне или пък да се остави да го арестуват с Европейска заповед за задържане.

Това едва ли ще стане. Желязков вече е духал тази каша и едва ли ще кандиса да се превърне отново в клиент на Темида. Най-вероятно докато Гешев пише заповедта за задържането му, Очите вече ще да е хванал самолета за ЮАР. И ще се нареди в почетната класация за бегълците от правосъдие благодарение на неразчетените действия на прокуратура и МВР.

Дежа вю.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във