Параграф22 Weekly

§22 Анализи

ЯЗВА НАЛЕТЯ ДЕЛОТО СРЕЩУ МАРГИНИТЕ

Тежки болести за пореден път станаха причина за отлагане на делото срещу Красимир и Николай Маринови (Маргините), братята Иво и Светлин Карагеоргиеви, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев.
Здравословното състояние на Иво Карагеоргиев отново не му позволи да се яви в съдебната зала на 9 април (сряда). Адвокатът му представи болничен лист, според който обвиняемият, освен тежката сърдечно-съдова болест, е атакуван и от новопоявили се язви на дванадесетопръстника. Те възпрепятствали и забавяли извършването на ангиопластика - операция за отпушване на кръвоносните съдове на сърцето. За да се извърши наложителната хирургическа интервенция, първо трябвало да се излекуват кървящите стомашни рани. Сърдечните проблеми на Иво Карагеоргиев станаха причина за отлагането и на предишното заседание на 3 декември миналата година.
Градският прокурор Николай Кокинов поиска назначаването на нова експертиза, която в рамките на един месец да направи оценка на здравословното състояние на Карагеоргиев. Адвокатите на подсъдимия обаче заявиха, че този срок едва ли е достатъчен, за да се оправи разклатеното здраве на подсъдимия. Те не се нагърбиха с прогнози кога техният подзащитен ще бъде в състояние да се яви пред Темида.
Съдът удовлетвори искането на обвинението и назначи нова, този път петорна експертиза, която да установи състоянието на Карагеоргиев. Освен кардиолози в групата ще бъдат включени и двама гастроентеролози. Резултатите от експертизата трябва да се предоставят на страните по делото в края на юни, а за 3 юли е насрочено следващото заседание Според магистрати най-вероятно обаче процесът няма да продължи по същество преди есента.
Делото срещу Иво Карагеоргиев не може да бъде отделено от това срещу другите, тъй като те са подведени под съдебна отговорност в качеството си на организирана престъпна група, а Карагеоргиев има голямо значение за дейността на тази формация.
Братята Маргини, които са на свобода под парична гаранция от по 20 000 лв., по време на заседанието присъстваха в залата. През цялото време Големия Маргин се усукваше от болки в кръста. Както е известно, той претърпя операция от дискова херния. За разлика от Иво Карагеоргиев, Николай Маринов, който бе освободен от ареста заради епилептични припадъци, очевидно се чувства вече по-добре, ако се съди по спринта му от залата на втория етаж на съдебната палата до джипа, който го чакаше на изхода откъм ул.Позитано. Той изостави брат си Красимир сам да се оправя с армията репортери, която го обгради още при излизането от залата, и го изпроводи чак до изхода. С помощта на охраната си и със свръхусилия, изписани по лицето му, Големия Маргин слезе по стълбите, придържайки се за парапета, и също се скри зад тъмните стъкла на джипа, без да отговори на нито на един от журналистическите въпроси.
Братята Маринови, както и техните адвокати ще бъдат призовани да свидетелстват при разследването на показното убийство на летописеца на мафията Георги Стоев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във