Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Кръгово

В Република Бананова така се случват нещата. При инцидента с бащата на президента Румен Радев пострадалият Стефан Тодоров се размина с охлузвания и уплах. А Георги Радев и съпругата му Станка Радева - само с второто и сгънат калник на семейния автомобил. Ето най-лошото:

Първо, КАТ-аджиите извършват документно престъпление (от общ характер) по чл.311 от НК, като в качеството си на длъжностни лица в кръга на своята служба съставят официален документ, в който удостоверяват неверни обстоятелства. После става ясно, че камерите на кръговото кръстовище в Харманли са хванали долетелия "случайно" на пожар бивш ĸмeт нa града и лидep нa мecтнoтo БCΠ - Mиxaил Лиcĸoв, да обръща пocoĸaтa нa тpиĸoлĸaтa, с която Тодоров се забива в колата на Радеви.

Това бива отразено в акта като "внезапна промяна в движението на водача".  Склоняване, принуда, съучастие, подбудителство, помагачество - прокуратурата да си избере квалификацията. Главният прокурор Сотир Цацаров изпраща подчинен на място, а колцина са виждали прокурор при леко произшествие - та тя полицията идва с два часа закъснение?!

После МВР започна вътрешна проверка, а министър Валентин Радев изразява убеждение че - "било от незнание, било по други причини, фактите около дребния инцидент са подменени". От президентството отказват коментар, но уверяват, че не са оказвали натиск по случая. И сме склонни да им вярваме, защото това не е нужно. В Република Бананова е достатъчно да кажеш кой на кого е човек, за да се сетят всички как да прилагат закона. 

Политиката е маймуносване. Затова няма да посегнем към трагедията в семейството на транспортния министър Ивайло Московски, но ще напомним за безкрайното разследване. Там лошото стана в гората, тук всичко се вижда - Георги Радев отнема предимство. Но с проста подмяна на фактите то се оказва негово. И кръговото движение на държавата в дълбаене на дъното продължава. 

 

 

 


 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във