Параграф22 Weekly

§22 Анализи

МВР поръчва медали и белезници за следващата година

Сред носителите на почетния медал на МВР е и двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев.
S 250 469d22b7 9f0f 464d b033 d86ab248cd64
S 250 25c0db6d 580f 4c3a 95ef 826aefbce7cb

Вътрешното ведомство очевидно се кани да посрещне новата 2019 г. с чувство за изпълнен дълг. За това съдим по една от най-любопитните обществени поръчки на МВР, обявени в края на 2018 година. Става въпрос за поръчка с предмет "Изработване и доставка на "Почетни отличия на МВР", пусната от Дирекция "Управление на собствеността и социални дейности".

МВР стяга редиците от отличници, за които през следващата година е поръчало медали и значки  на обща стойност 30 000 лева. Най-много бройки са от "Почетен знак на МВР- III степен" - сто и двадесет. Следва същият знак II степен с 40 бройки и почетния знак  I степен с 30 бройки.

"Почетен знак на МВР" е изработен от месингов прокат, като на него е изобразено лъвче върху графична основа, представляваща щит и меч с трикольорна панделка. Първата му степен е позлатена с дебелина на покритието 1 микрон.

Вътрешното министерство ще награждава и с "Почетен медал на МВР", като са поръчани общо 40 бройки от него. Почетният медал на МВР се състои от три съставни части - основа, медальон и изобразен лъв с щит. Към всеки медал има орденски ленти и миниатюри за всекидневно носене.

За почетно отличие "За доблест и заслуга" III степен са обявени 20 бройки и още 30 бройки за степените II и I  на същия медал. Той се състои от позлатена петолъчна звезда с върхове на лъчите във формата на малтийски кръст. В средата на звездата има поле, оформено като кръгъл медальон, върху което е монтирано позлатено лъвче. Между рамената на звездата има посребрени лъчи, над нея има позлатен носач във формата на кръстосани мечове. За първата степен на отличието звездата и мечовете са позлатени. Срокът за изпълнение на поръчката е 10 декември.

Наред с грижата за отличниците си  МВР се е постарало и за онези, които ще бъдат окичени не с медали, а с белезници. За тази цел е обявена обществена поръчка "Доставка на белезници за еднократна и многократна употреба". Белезниците за еднократна употреба трябва да са със заключваща система, да са снабдени с калъф за носене на колан, в който трябва да има прегради за белезници от 5 до 15 броя. Освен това трябва да има специализирано устройство за рязане на белезници за еднократна употреба. Този вид белезници представлява текстилно или полиестерно въже с диаметър до 12 мм. Състои се от две примки и пластмасова част, съдържаща метален заключващ се механизъм. Общата стойност на тази част от поръчката е 27 940 лв., като трябва да бъдат доставени общо 7390 бройки от този вид белезници.

Белезниците за многократна употреба, от които се нуждае МВР, са общо 885 бройки, като прогнозната стойност на поръчката е 42 037 лева. Всеки един от белезниците тежи между 220-390 гр, те ще са хромово или никелово покритие и ще имат блокиращо устройство против стягане, което няма да позволява да се мести полудъгата на следващ заключващ зъб.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във