Параграф22 Weekly

§22 Анализи

Не е прощално!

От появата на "Параграф 22" през 2001 г. това Пиле все кацаше на челната страница на изданието, горе вдясно. Появило се благодарение на творческите хрумвания на колегата ни Иван Рачев, Пилето дълги години с мъдрост, прозорливост и чувство за хумор предизвикваше читателския интерес, прелитайки над абсурдната нашенска действителност.

Пилето не оставяше на мира нито Темида, нито силовите служби, нито мафията, която, както е печално известно, в много от проявленията си всъщност действаше и продължава да действа под чадъра, разпънат от уж борещите се с нея.

Всевиждащото око на винаги будното Пиле не оставяше незабелязани бандитските деяния, престъпленията на белите якички, източването на банките, зулумите в икономиката, разпарчетосването на българските предприятия. За него не бе тайна срастването на мафията с реалната власт, бандитският лобизъм на политическите партии, продажбата на държавните интереси от страна на управляващите, наглото обогатяване на политици, депутати, министри, злоупотребяващи като за последно с властта си, дадена им от народа.

И Пилето здраво ги кълвеше.

Отговорът не закъсня. Понеже писъкът му огласяше просторите надлъж и нашир, подли разпространители му скроиха шапка,  а политико-икономическата мафия взе да му праща данъчни, белким спре да рови къде не му е работа. 

И ето че дойде време за раздяла. Пилето литва от хартиената първа страница на "Параграф 22" и ще свие гнездо връз механичната печатна преса на прочутия Гутенберг.

Предупредителният му писък обаче ще продължава да звучи от електронното издание на "Параграф 22".

Така че, дръжте се, Пилето кръжи!

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във