Параграф22 Daily

§22 Новини

10 вида „токсични” хора, с които е по-добре да не общуваме

10 вида „токсични” хора, с които е по-добре да не общуваме

1. Хората, които правят живота ви по-напрегнат

Стресът не винаги е нещо лошо. Той е необходима част от живота ни. Въпреки това, трябва да се стремите стресът в живота ви да се случва заради неприятни ситуации, но не и да е породен от неприятни хора.

В живота има хора, които ви разказват само за проблемите си. Има хора, които често ви развалят настроението с постоянното си мрънкане. Има хора, които ви убеждават, че нищо няма да сработи. Има хора, които не ви мотивират, а ви теглят надолу. Животът е пълен със стрес и без него не може. Но не е необходимо източник да са му винаги вашите ” приятели”, които всъщност са просто енергийни вампири.

2.Хората, които ви използват

Истинските приятели са тези, на които можете да разчитате? Без съмнение. Но има една категория хора, които общуват с някого с единствената цел постоянно да го молят за някакви услуги. Няма нужда от услуги - няма и общуване.

Понякога сред приятелите ни има хора, които постоянно ни молят за някаква услуга - в ущърб на нашите собствени интереси. И ако им откажем, те се обиждат, а ние се чувстваме виновни. Тези хора се наричат “паразити”.

3.Хората, които не ви уважават

Всеки уважаващ другите хора човек заслужава съответното уважение. Ако чувствате, че досега сте общували много с човек, който показва неуважение към вас (постоянно търси поводи да ви критикува например), не общувайте с него. Ценете времето си и вниманието, което отделяте на другите хора около вас. И още нещо: ако търпите снизходителното отношение към себе си, рано или късно това ще се превърне в част от живота ви. И ще повлияе негативно на самочувствието ви.

4.Хората, които винаги успяват да ви наранят

Хората понякога може да правят глупости. И те могат да бъдат простени - на тези, които са част от живота ви. Но някои хора ви карат непрекъснато да се ядосвате и ви натъжават често, а не ви дават нищо в замяна. Отървете се от тях!

Не позволявайте на други хора да ви използват вместо боксова круша.

5.Хората, които не могат да спрат да ви лъжат

Всички лъжат. В действителност, ако сте се запознали с нов човек, можете да бъдете сигурни, че в първите няколко минути от разговора на живо той ще ви излъже поне няколко пъти. Повечето лъжи са безвредни, но ако хващате близките ви хора постоянно, че се опитват да ви излъжат и не мислят да се променят, може би е време да преразгледате отношенията си с тях.

Напълнете живота си с хора, на които имате доверие. И той ще стане много по-хубав.

6.Хората, които се усмихват пред вас, а зад гърба ви пред другите ви обиждат
Това са страхливци, които нямат смелостта да ви кажат мнението си за вас директно в лицето. Тези хора могат да се правят на ваши приятели, да прекарват времето си с вас. Но ако поне веднъж сте хванали някой от тях да разпространява клюки за вас зад гърба ви, прекъснете връзките си с такъв човек. Тези хора може да съсипят репутацията ви, въпреки че всичко това може да ви изглежда съвсем безобидно.

7.Хората, които винаги се грижат за себе си, но не и за вас

Около всеки от нас е пълно с познати хора, които постъпват винаги както им е удобно на тях. Тези псевдо-приятели са хора, с които обикновено е забавно да излизаш. Те често се обръщат към вас с молба за помощ по дребни въпроси. Но винаги, когато вие се нуждаете от помощта им, те по чудесен начин няма да намерят време за вас. И това ще се случва постоянно.

Тези хора са много “вредни” за вас, тъй като подхранват илюзията ви, че са ви приятели. Вие си мислите, че можете да разчитате на тях, след като сте им били опора много пъти. Но когато се случи аналогична ситуация с вас, те ще ви оставят спокойно да паднете на земята.

8.Хората, които ви дърпат към стария ви начин на живот

Животът е интересен и вълнуващ процес. Но той престава да бъде такъв, ако продължите да правите всеки ден само това, което сте правили и преди по навик. И тогава в един прекрасен ден решавате да промените изцяло живота си - да спрете да пиете, да пушите или да употребявате наркотици. Но имате приятели, които само на думи ще бъдат “за” тези промени, но постоянно ще ви дърпат назад, към стария ви начин на живот. Сериозно ли сте решили да се промените? Променете поне временно и социалния си кръг.

Животът носи удовлетворение и щастие само когато постоянно се движим напред, усъвършенстваме себе си и обкръжението си, постигаме нещо ново.

Трябва да скъсате с хора, които ви дърпат назад и ви пречат да се развивате и да прогресирате.

9.Хората, с които сте приятели само защото сте „от първи клас заедно”

Не всички от вашите приятели трябва да бъдат с вас за цял живот. Когато интересите на хората се променят в съответствие с порастването им - това е нормално. Приемете една проста истина: да поздравим по телефона стар познат, някога бивш приятел, да му честитим рождения ден, е много по-добре, отколкото да отидем на празника му лично, където всички наоколо са непознати за нас хора.

Ние всички се променяме с течение на годините. Нашите надежди и цели също се променят. Ето защо, нашите отношения имат свойството също да “остаряват”.

10.Хората, които просто заемат личното ви пространство

Всичко в живота е ограничено. Ресурсите са ограничени. Времето е ограничено. Местата са ограничени. Количеството работа, което можете да успеете да свършите, също е ограничено. Ние никога няма да успеем да направим всичко, което бихме искали.

Ето защо трябва да бъдете внимателни не само с това, което искате да направите, но и с тези, с които мислите да го направите. Можете да поддържате силна връзка с ограничен брой хора - просто няма да имате време и енергия, за да се срещате редовно например със сто човека. Така че трябва да направите избор и да се съсредоточите. Ако запълвате живота на хора, които не ви вдъхновяват, малко вероятно е да изживеете живота си пълноценно. Премахнете от живота си тези, които не ви носят морални, духовни или мотивационни ценности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във