Параграф22 Daily

§22 Новини

13 досъдебни производства за изборна търговия в Бургас

13 са образуваните досъдебни производства  за търговия с гласове в областта, това съобщи директорът на ОД на МВР Бургас комисар Калоян Калоянов.  Полицията работи по сигнали и по своя информация в 7 от общините в областта . Има задържани лица и повдигнати обвинения, допъпли комисар Калоянов без да уточнява детайли, съобщава Радио Бургас.

„Проведени са множество процесуално следствени действие по тези досъдебни производства, фиксирани са и за иззети веществени доказателства. Проверяват всички места и лица за които има данни за такива нарушения“, каза  още шефът на ОД на МВР Бургас.

Образуваните досъдебни производства са за случаи в общините Карнобат, Айтос, Руен Несебър, Поморие, Приморско и Бургас. Припомняме , че в късния следобед вчера  трима души са били  арестувани снощи по подозрения за купуване на гласове в с. Ново Паничарево, община Приморско. По неофициална информация, те са пазарували ромски вот за кандидат за кмет на общината и на селото. В РП в Приморско е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за купуване на гласове, потвърдиха от прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във