Параграф22 Daily

§22 Новини

230 кг заготовки за цигарени кутии задържаха митнически инспектори в района на Дунав мост 2

Пореден случай на опит за трансфер на заготовки за цигарени опаковки от България за друга страна в ЕС е засечен от служители на Митница Лом в района на Дунав мост 2. Задържани са 230 кг заготовки за цигарени кутии с логото MAYFAIR. Те са открити в края на миналата седмица при проверка на излизащ от страната микробус с шуменска регистрация, превозващ личен багаж и 21 бр кашони, чието съдържание било описано като  "хартия за ксерокс".

Въпросната „хартия" трябвало да бъде доставена в Белгия. Проверката установила, че кашоните всъщност съдържат напечатани картонени листи за цигари MAYFAIR. Заради възникнали основателни съмнения, че те се превозват в нарушение на Регламент ЕС №608/2013, опаковките са задържани в склад на Митница Лом. Предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговската марка.

Това е третият значим случай на задържано голямо количество заготовки за цигарени опаковки в района на Дунав мост 2 от началото на годината до сега. Най-големият удар беше в началото на годината, когато митническите служители задържаха камион с 24 палета и общо тегло близо 8 тона. Опаковките бяха за цигари на марката ,,Winston"  Blue. В началото на месец септември, инспектори от Митница Лом задържаха друг камион,  натоварен  с 16 палета с отпечатани заготовки, а общото им тегло надхвърляше  5 тона.

Броят на задържаните опаковки при тези случаи надхвърля 2 000 000.

Facebook logo
Бъдете с нас и във