Параграф22 Daily

§22 Новини

2,313 кг контрабандни сребърни накити откриха митничарите на "Капитан Андреево".

Автомобилът с румънска регистрация е влизал в България от Турция. Шофьорът е заявил пред българските митнически служители, че не внася стоки, валута или валутни ценности за деклариране. При извършената щателна митническа проверка на автомобила обаче, митничарите откриват в пригодени за тайници фабрични кухини по купето на колата, както и в личния багаж на шофьора пакети с 828 изделия от бял метал-пръстени, обеци, гривни, колиета и др. с общо тегло 2 313 грама, информират от Агенция "Митници".

Иззетите накити са от сребро с висока проба 925. Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. Срещу шофьора на колата, който е румънски гражданин с инициали I. J., е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.

Пет опита за контрабанден внос на изделия от злато и сребро разкриха митническите служители на митнически пункт "Капитан Андреево" през последните дни при проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили. Задържани са 723,5 грама недекларирани златни изделия и 2 313 грама сребро. Нарушителите са четирима български и един чуждестранен гражданин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във