Параграф22 Daily

§22 Новини

3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1 000 000 лева задържаха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване"

3 тона контрабанден тютюн за наргиле за над 1 000 000 лева задържаха служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница "Бургас". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". На пристанище "Бургас" пристига контейнер от Дубай (ОАЕ), предназначен за получател в България. Според подадените към българските митнически власти обобщена декларация за въвеждане и декларация за временно складиране, съдържанието на контейнера се състои изцяло от мебели.

На 26 юли 2017 г. служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница "Бургас" селектират контейнера за рентгенова инспекция, при която установяват нехарактерна плътност на съдържанието.

При последвалата щателна митническа проверка се установява, че освен редовно декларираните мебели, вътре се намират и 3 000 броя кутии от по 1 килограм всяка, или общо 3 000 килограма, съдържащи тютюн за наргиле.

За цялото количество задържан тютюн за наргиле дължимият акциз е в размер на 456 000 лева. Средната продажна цена, според регистъра за цените на тютюневите изделия, възлиза на 360 лева за килограм.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница "Бургас" под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас. Контрабандната стока и контейнерът са задържани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във