Параграф22 Daily

§22 Новини

30 години затвор за убийството на Виктория Маринова от Русе

Русенският окръжен съд призна 21-годишния Северин Красимиров за виновен в зверското убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Той получи максималното възможно наказание при съкратено съдебно производство - 30 години лишаване от свобода.Отделно той ще трябва да плати 450 000 лева обезщетение на най-близките на телевизионната водеща: родителите и невръстната й дъщеря.

Виктория Маринова беше открита мъртва на 6 октомври миналата година на алея край Дунав, където младата жена обичала да тича. Четири дни по-късно полицията посочи като извършител на бруталното престъпление Северин Красимиров. Той бе доведен от Германия, където междувременно бе успял да се скрие при роднини. А разследването установи, че до убийството се е стигнало заради сексуални подбуди и че то не е извършено заради професионалната работа на Виктория Маринова, каквито версии се тиражираха веднага след убийството й. 

"Съжалявам, млад съм, просто направих грешка",  каза Северин в последната си дума пред съда.  Процесът започна и приключи в рамките на един-единствен ден. Той премина със съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият си призна вината и сам поиска да не бъдат разпитвани десетките свидетели и вещи лица, ангажирани по случая. Това помогна на Северин да избегне доживотната присъда, която със сигурност щеше да му бъде поискана от прокуратурата за трите престъпления, в които беше обвинен: блудство, изнасилване и убийство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във