Параграф22 Daily

§22 Новини

50 полицаи и прокурори ще получат наградата, която носи името на италианския магистрат Джовани Фалконе

За девета поредна година на официална церемония в Благоевград ще бъдат връчени наградите за прокурори и полицаи „Джовани Фалконе“, сочи БНР.

Събитието ще се проведе от 11:00 часа в зала „22 септември“. Началото ще бъде поставено от емблемата на Пиринския край - Ансамбъл „Пирин“. За наградите в Благоевград специално ще пристигнат Н.Пр. Стефано Балди, посланик на Италия, Никола Гратери – италиански магистрат, посланикът на Румъния Йон Гъля и консулът на Румъния, министри, шефове и представители на ГДБОП, Специализираната прокуратура, прокурори и съдии от цялата страна.

Целта на конкурса е да бъдат подпомогнати усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.

Джовани Фалконе е италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия. След дълга и забележителна кариера е убит от сицилианската мафия, заедно с жена му и 3 техни телохранители, на магистралата край град Капачи през 1992 г., съобщи Пресцентърът на Община Благоевград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във