Параграф22 Daily

§22 Новини

5000 лева са събрани от търг за детски рисунки

За втора поредна година, по инициатива на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, в рамките на церемонията „Полицай на годината“ се организира благотворителен търг с рисунки, изработени от ученици от Детско полицейско управление в страната. Вчера, по време на самата церемония, бяха продадени 62 от участвалите общо 84 рисунки, но търгът продължи и след нея. Така в късния следобед на последния работен за тази седмица ден бяха разпродадени всички детски творби, като събраната от тях сума е в размер на 5000 лева.

Събраните средства ще бъдат преведени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи. Средствата в нея се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom.

Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във