Параграф22 Daily

§22 Новини

60-годишна жена, опитала да убие мъжа си, отива на съд

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 60-годишна жена за опит за убийство на съпруга си.

Обвинението срещу Росица М. е за това, че на 30.05.2017 г. в гр.Плевен, в семейното им жилище, направила опит умишлено да умъртви съпруга си, като деянието е останало недовършено поради независещи от нея причини – престъпление по чл.115, вр. чл.18 ал.1 от НК.

Обвиняемата живеела със съпруга си, но през последните години здравословното й състояние се влошило. През март 2016 г. тя претърпяла мозъчен инфаркт и започнала да употребява значително количество лекарствени препарати. Наред с влошеното здравословно състояние, обвиняемата започнала да изпитва чувство на ревност и да се държи агресивно спрямо съпруга си.

На 30.05.2017 г. пострадалият се прибрал от работа и влязъл в стаята си. Малко след това обвиняемата отишла при него и започнала да му отправя обвинения, че имал връзка с друга жена. Пострадалият седял пред компютъра и не й обърнал внимание. Афектирана от това, обвиняемата го ударила с мобилен апарат. След това побягнала към стаята, която обитавала и затиснала вратата. Минути по-късно обвиняемата отишла в коридора и отново започнала да обвинява съпруга си за здравословното и психичното си състояние. Пострадалият също излязъл в коридора и я предупредил, че ако пак посегне да го удари, той също ще прибегне до физическа разправа. След това предупреждение, обвиняемата видимо се успокоила и влязла в стаята си.

Към 17.00 часа, след като дъщеря им излязла от апартамента, обвиняемата, въпреки че била употребила лекарства изпила около 100 гр. коняк. Взела от стаята си флакон с лютив спрей и кухненски нож. Отишла в стаята, която обитавал съпруга й и му казала, че ще излиза, след което се приближила до него и започнала да го пръска в лицето. Той инстинктивно опитал да се предпази, като издърпал покривката на леглото и я поставил пред себе си. Докато се опитвал да се предпази, обвиняемата му нанесла удар с кухненския нож в областта на гръдния кош, след което побягнала навън.

По искане на прокуратурата обвиняемата е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във