Параграф22 Daily

§22 Новини

6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени у нас в рамките на последната операция на TISPOL

6680 товарни автомобила и 1388 автобуса са проверени у нас в рамките на последната операция на Пътна полиция по линия на TISPOL - Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Тя се проведе от 9 до 15 октомври и основният обект на проверките бяха камионите и автобусите.

От общият брой проверени водачи на товарни автомобили са установени общо 2239 нарушения. На 37 от проверените моторни превозни средства е наложена забрана за движение. За сравнение - в предишното издание на операцията, проведено през месец юли тази година, проверените товарни автомобили са били по-малко, а именно 4683. Тогава са констатирани  1584 нарушения, а на 23 МПС е наложена забрана да продължат да се движат.

При автобусите, от общия брой проверени превозни средства, са установени общо 315  нарушения. За сравнение, при проверките през месец юли, броят на проверените возила е почти същият – 1159, но нарушенията са били значително по-малко – 188.

От направения сравнителен анализ се наблюдава увеличение на нарушенията по всички показатели при товарните автомобили с 1,5 пъти, с изключение на нарушенията, свързани с управление след употреба на алкохол, претоварване над  допустимата норма. Констатират се нарушения, свързани с управление на товарни автомобили след употреба на наркотични вещества.

При автобусите се наблюдава увеличение на нарушенията, свързани с неизползване на обезопасителни колани, нередовни документи на водача и превозното средство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във