Параграф22 Daily

§22 Новини

Административен съд Видин организира цикъл от лекции, посветени на съдебната власт

За трета поредна година Административен съд Видин (АС) организира цикъл от лекции, посветени на съдебната власт, съобщават от Съда. "Що е административно правосъдие" е темата на лекцията, изнесена от съдия Нели Дончева пред ученици от Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" (ППМГ), гр. Видин. На нея единадесетокласниците от ППМГ са научили що е административен акт, административно нарушение и наказание.

Лекцията е част от образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която се реализира за трета поредна година в Административен съд - Видин. Цикълът от лекции ще приключи на 13 май 2019, когато съдия Биляна Панталеева - Кайзерова ще представи на учениците "Професия съдия".

Днес по повод отбелязването на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция, ученици от ППМГ и преподавателят по история и цивилизация Светлина Вълчева ще изнесат открит урок по история на тема "Приемането на Търновската конституция - фундаменталното начало на модерната правова държава".

В Административен съд Видин днес е обявен и "Ден на отворените врати".

Facebook logo
Бъдете с нас и във