Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Марин Марковски: Динко не е хулиган, не е опасен

Динко Вълев не трябва да бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, защото не е хулиган. Този, който твърди, че Динко го е ударил и му е счупил телефона за 89 лева, е направил опит да го постави в деликатно положение като го е лъгал, че ще купуват някакви камиони. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия адвокат Марин Марковски. „Познавам доказателствата, които ми бяха представени. Въпросът е версията на прокуратурата да бъде подплатена със сериозни доказателства”, заяви юристът.

Междувременно битият оттегли показанията си, но прокуратурата повдигна обвинения на бизнесмена, а той се разболя. Марковски уточни, че Динко Вълев се е почувствал зле от стреса при задържането му и е прегледан в болницата в Първомай. След това отново е върнат в ареста.

Динко беше задържан за побой и счупване на телефона на мъж от Първомай. В събота той се предаде сам в полицията, като отиде до районното управление с личния си автомобил.  „В ареста той ми каза „Съжалявам, но не съм го ударил“. Аз не виждам в негово лице толкова опасен човек“, заяви Марковски. „Господин Вълев се свърза с мен, а аз помагам на хората, които се нуждаят от помощ. Освен това той ми е симпатичен заради опитите му да помага на „Гранична полиция“. Беше ми интересно да се запозная лично с него“, споделя адвокатът.

Водещият Виктор Николаев обаче припомни, че Динко е пребил дори жена - приятелката си. Малко изненадващо юристът каза, че у нас санкциите, предвидени в Наказателния кодекс, са прекалено леки. „В България грабеж се наказва от 3 до 8 години, а в САЩ, ако нападнеш един уморен американец, който излиза от работа и му вземеш стоте долара, които е изкарал, нещата стават страшни. Съдията започва да мисли наказание от 10 години нагоре. Има нужда от по-тежки присъди. За много страшни престъпления има леки санкции“, добавя Марковски.

В момента леките телесни повреди, клевети и обиди, се наказват с до 3 години лишаване от свобода, каза още адвокатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във