Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат: Много хора се упражняват на гърба на Бенчо Бенчев, явно е необходим на някого

„В момента много хора се упражняват на гърба на Бенчо Бенчев, явно е необходим на някого”, коментира в студиото на „Тази сутрин” адвокатът му Иво Найденов. Бенчо Бенчев е с две обвинения от Районната прокуратура в Бургас – за укриване на Димитър Желязков, познат като Митьо Очите и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително. Определена му е гаранция в размер на 50 хил. лв.

Бизнесменът и общински съветник беше сред арестуваните при акцията по задържането на Митьо Очите в Истанбул. Именно на негово име били резервирани стаите в хотела, в който задържаха Очите. Според Найденов Желязков помолил Бенчев да пътува с него до Турция. Общинският съветник се съгласил, като по това време Желязков не е бил издирван от властите. „Познават се лично, но не са били в близки отношения”, коментира Найденов.

Бенчев е акционер в охранителната фирма „Аркус”, в която Митьо Очите е имал договор за консултант. „Служителите в „Аркус” сигурно са повече от 200 или 300 души, това не означава, че Бенчев има общ бизнес с тях”, категоричен е Найденов. Според прокуратурата в дома на Бенчев е открит тефтер с „черно счетоводство”, където били записани сумите, които трябва да бъдат дадени на Митьо Очите. „Няма такова нещо – не са ни предоставили такива книжки”, каза Найденов.

„Ако Бенчо Бенчев не беше там в този хотел, а беше Иван Петров, който никой не познава, вниманието нямаше да е такова”, смята адвокатът. „Явно е необходим на някого. Даже някои политици заявиха в студиата, че не се познават с него, което е тъжно”, каза Найденов.

Според него прокуратурата се използва за тези атаки срещу Бенчев и единственият достоен акт е това разследване да бъде прекратено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във