Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокат Тошкова: За едни орехи ли беше "мащабната" акция на прокуратурата?

Като показен и назидателен бе определен арестът на началника на РПУ-Асеновград Димчо Темелков от неговия адвокат Зоя Тошкова. На пресконференция тя сподели, че срещу полицейския шеф се действа политически и по определена схема. „Кому е необходимо белезници да щракат на ръцете на Темелков пред очите на неговите подчинени също като последен престъпник? Един шеф на управление може да бъде задържан и без тази показност“ – коментира юристката пред Радио-Пловдив.

„Като юрист ме хвана срам, когато погледнах обвиненията срещу моя подзащитен и видях, че е обвинен за това, че не предприел мерки срещу хора, брали орехи от общински дървета. Това ли е личното му укривателство?“ – коментира адвокат Тошкова. „За това ли беше цялата „мащабна“ акция, както я определи прокуратурата?“ – попита юристката.

Едва след ареста на Темелков му е повдигнато обвинение за търговия с влияние, като в първия ден от задържането си той въобще не е знаел за какво е арестуван – съобщи адвокат Тошкова и съобщи, че има информация, че хора от вътрешна сигурност са притискали човек на име Иван Здравчев да подаде сигнали за корупция срещу Темелков. Той обаче така и не сторил това.

„На празника на МВР през лятото вътрешният министър Бъчварова е наградила Темелков за добра служба. Само 2 месеца след това той е арестуван, като срещу него са използвани СРС-та поне 2-3 месеца назад. Нима не е знаела за това министърката?“ – попита Темелкова.

В момента полицейският началник е с парична гаранция от 2000 лева. Той бе задържан на 17 септември при акция на полицията и прокуратурата. В същия ден е задържан и друг полицейски шеф – началникът на РПУ-Първомай Васил Налбантов, който също е с парична гаранция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във