Параграф22 Daily

§22 Новини

Адвокати поискаха втори кръвни проби от стадото в Болярово заради чумата

Да се вземат втори кръвни проби от стадото в Болярово, за да се докаже или отхвърли наличието на заболяването чума по дребните преживни животни, поискаха адвокатите на собствениците на фермата. В Административния съд в Ямбол днес беше разгледана жалбата срещу заличаването на обекта, съобщава БНР.

С делото на Ана Петрова от Болярово срещу заповедта на директора на Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол за унищожаване на дребните преживни животни от нейното стадо ще докажем несъстоятелността на действията на агенцията и на предприетите мерки за ограничаване разпространението на заразното заболяване „Чума по дребните преживни животни“ в страната, заяви за Радио Стара Загора бившият общински съветник Тихомир Томов, който е част от инициативния комитет за защита стадото на Ана Петрова от Болярово.

Томов потвърди, че в момента стадото на Ана Петрова е в добро здраве и от 23 юни досега не са констатирани случаи на заболели животни. Според него хиляди животни са били неправомерно избити, нанесени са огромни загуби на стопаните от района на Странджа и Сакар:

На делото днес в Административния съд в Ямбол са присъствали хора, обявили се в защита на Ана Петрова, от района на Болярово, Тополовград, Бургас и София. От защитата на ищцата е предявено искане за предоставяне на допълнителни документи от страна на агенцията.

Следващото дело е насрочено за 12 декември 2018 година от 10 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във