Параграф22 Daily

§22 Новини

Агент на ДАНС пускал детско порно в интернет

Агент от ДАНС се разследва за разпространение на порно с деца в интернет. Това съобщиха от МВР. Информацията е потвърдена от шефа на отдел „Трансгранична организирана престъпност” в ГДБОП Явор Колев. Служителят на ДАНС, чието малко име е Николай, работи в сектора, занимаващ се с разследване на икономически престъпления. На 23 октомври той е бил задържан.

След сигнал и няколкомесечна оперативна работа, в петък ченгета направили обиск в кабинета на агента в ДАНС. Нахлули и в дома му, откъдето иззели личния му компютър. В него полицаите открили множество снимки и клипове с порнографско съдържание. Участниците във видеото и фотосите били малолетни и непълнолетни лица.

„Имаме информация, че е разпространявал сексуалните гаври в интернет. Назначени са експертизи, които трябва да установят това”, обясни Явор Колев. Ако се окаже, че Николай наистина е пускал порно с деца в мрежата, ще бъде отстранен от длъжност и ще му бъде повдигнато обвинение.

Агентът на ДАНС работи в сектора, отговарящ за икономически престъпления, като измами с еврофондове, чийто началник беше арестуван в началото на месеца. Шефът на отдела бе закопчан на 1 октомври при операция „Вътрешна сигурност” на агенцията и звеното „Антикорупция” в прокуратурата. По данни на разследващите, служителят на агенцията изнасял незаконно секретна информация за бъдещи операции на ДАНС и прокуратурата срещу контрабанда и икономически престъпления.

Разследването срещу него продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във