Параграф22 Daily

§22 Новини

Американски генерал информирал подчинените си: Идва война в Европа!

Командирът на Корпуса на морската пехота на САЩ генерал Робърт Напър информира подчинените си, разположени в Норвегия, че предстои война, предава американският новинарски канал Fox News. “Надявам се да греша, но предстои война“, заявил той. „Вие вече водите бойни действия тук само чрез присъствието си – информационна и политическа борба“. Непър подчертал още, че вероятността от конфликти с Русия и в Тихооеканския регион в близко бъдеще е огромна, предава "Фокус".

Предупрежденията на американските военни дойдоха само ден преди Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис да заяви пред военнослужещите във военната база на САЩ в щата Северна Каролина Форт Браг, че „буреносни облаци се събират“ над Корейския полуостров. От новинарската телевизия не се наемат да твърдят, дали коментарите на Матис са били нещо повече от мотивационна риторика.

Пристигането на Непър в Норвегия съвпада с нарастването на напрежението между САЩ и съюзниците им от НАТО и Русия. Според американски военни източници, Москва е предупредила Осло, че решението му да приеме нова американска военна част до края на 2018 година може да се отрази негативно на отношенията между двете страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във