Параграф22 Daily

§22 Новини

Антимафиоти задържаха хакери на игрални автомати

Служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП неутрализираха организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на разследването било установено, че измамниците са изградили иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери.

Групата действала изключително конспиративно и професионално, всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност - един симулирал участие в хазартните игри, а друг контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

В хода на операцията са задържани четирима души непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите процесуално – следствени действия от тях и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

Арестуваните ги грози обвинение за измама по чл. 212 от Наказателния кодекс - "който чрез използване на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно основание чуждо движимо или недвижимо имущество с намерение да го присвои, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години".

Facebook logo
Бъдете с нас и във