Параграф22 Daily

§22 Новини

АП-Варна поиска парична гаранция и задържане под стража за двама за убийство в Брестовене

Апелативната прокуратура във Варна поиска да бъде изменена наложената мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо обвинения за убийството на Али Хакъ от разградското село Брестовене Али Али, който бе задържан с определение на Окръжния съд в Разград под стража. Той, заедно с 37-годишния Абедин Зекерие, бяха привлечени като обвиняеми за убийството на Хакъ по досъдебно производство за извършеното убийство - престъпление по член 115 във връзка с член 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Апелативният прокурор заяви, че наложената мярка за неотклонение „Задържане под стража” от разградския Окръжен съд спрямо Абедин Зекерие е правилна и законообоснована от събраните досега доказателства и свидетелски показания по досъдебното производство, по което вече има и трети обвиняем – 36-годишният Алеко Герджиков от село Драгомъж, община Исперих. Състав на Варненския апелативен съд определи днес в съдебно заседание парична гаранция от 1000 лева спрямо Али Али и потвърди наложената мярка „Задържане под стража” спрямо Абедин Зекерие по искане на Апелативна прокуратура във Варна.

Както информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, убийството на Али Хакъ бе извършено при масов бой между два ромски рода с дървени сапове и метални вериги на 22 юли тази година. В мелето пострадаха тежко и трима души от село Брестовене.

Facebook logo
Бъдете с нас и във