Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативният съд се произнася до месец по присъдата на Христо Бисеров

До месец ще стане ясно дали Софийският апелативен съд ще потвърди оправдателната присъда на бившия заместник-председател на 42-то Народно събрание Христо Бисеров. На продължилото петнадесетина минути съдебно заседание, прокуратурата поиска той да бъде признат за виновен по обвиненията в данъчно и валутно престъпление.

След края му Христо Бисеров напусна съдебната палата, отказвайки да отговаря на журналистически въпроси. До делото в Софийския апелативен съд се стигна след протест на прокуратурата срещу оправдателната присъда, постановена от Софийския градски съд.

Освен за укриване на данъци и валутни престъпления Бисеров беше на съд и за това, че не е подал имотната си декларация пред Сметната палата. По всички тях той беше признат за невинен след 2-годишно разследване и скоростен съдебен процес, поради липса на доказателства. Софийският градски съд произнесе оправдателната присъда на 1-ви декември, а още преди да прочете мотивите, прокуратурата обяви, че ще търси обрат при втората съдебна инстанция въпреки признанието, че делото не е излязло заради отказа на швейцарските власти да съдействат на българската прокуратура.

И ако този отказ не спря делото само до първата съдебна инстанция, то същият отказ свали от бившия заместник-председател на ДПС обвинението за пране на пари, заради което той излезе от политиката. Софийската градска прокуратура беше принудена да сложи точка на мегаобвинението заради изтеклия 2-годишен срок за разследване и заради отказа на швейцарските власти да съдействат на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във