Параграф22 Daily

§22 Новини

Арабаджиеви опитвали да манипулират разследването срещу тях

Екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви е допусната на първа инстанция и предстои окончателно тя да бъде одобрена от испанския съд и на втора инстанция. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев в интервю за БНТ по повод ареста на бизнесмена и съпругата му. Те са с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Бяха задържани в близост до Барселона, но отказаха доброволна екстрадиция в България.

"Доколкото разполагам с информация, решението ще бъде взето в началото на май", заяви Гешев. Прокуратурата у нас има готовност да приключи делото в максимално кратки срокове, доколкото е възможно в това море от доказателства, обяви още зам.-главният прокурор.

Той разкри и интересни подробности около разследването. По думите му в къщата, където са заловени Арабаджиеви, в Испания са открити 26 телефона, а при прегледа им се вижда, че те са опитвали да се уговарят, за да манипулират разследването. 

В част от телефоните е намерен анализ на служители на НАП – с кого могат да се разберат, с кого не могат. Иван Гешев уточни, че са открити данни, че Арабаджиеви са опитали да укрият доказателства, след като са били обявени за издирване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във