Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестите по случая "Адриан Златков" бяха прибързани, казва Ботьо Ботев

В четвъртък пуснаха на свобода всички задържани за отвличането."Прибързано е взето решението за задържането на предполагаемите помагачи за отвличането на Адриан Златков". Това заяви за "Здравей, България" криминалистът Ботьо Ботев.

В четвъртък пуснаха на свобода всички задържани за отвличането на Адриан Златков. Според прокуратурата Ивайло Борисов-Ториното, Здравка Стефанова, Георги Джамбазов и Мартин Марков са осигурявали СИМ карти и автомобили за похитителите. "Не считам, че случилото се е провал. По този случай явно са получени някакви данни и доста неща са изяснени и проверени. Мисля, че тук е прибързано взето решението за задържането на съответните хора", допълни Ботев.

„Юридически конструкцията "помагач на неизвестен извършител" е меко казано спорна”, коментира Николай Кокинов, адвокат и бивш градски прокурор на София. Според него на задържаните са били наложени твърде тежки мерки за неотклонение на на фона на липсата на доказателства.  „Тези хора са невиновни, защото в конкретния случай никой не е доказал противното", каза той.

"В такива обстоятелства, когато случайно се докоснеш до някаква нишка, ти трябва да я докоснеш, а не да я режеш", изтъкна той. "Очевидно има пропуски в разследването, след като съдът пусна на свобода задържаните. Моето лично мнение е, че вземането на мярка по отношение на тези хора е прибързано", смята Димитър Марковски, адвокат на потърпевшия Адриан Златков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във