Параграф22 Daily

§22 Новини

АС – Кюстендил продължава изпълнението на образователната програма на ВСС И МОН

За втора поредна година съдии от Административен съд – Кюстендил ще вземат участие в Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която има за цел изграждане на правна култура у младите хора и формирането им като отговорни и активни граждани.

През учебната 2017/2018 год. партньор на Административен съд – Кюстендил в Образователната програма е ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, като програмата ще бъде реализирана в края на първия и началото на втория учебен срок. В часовете по „Етика и право“ на десетокласниците ще влязат двама съдии от Административен съд – Кюстендил. Николета Карамфилова и Милена Алексова-Стоилова са магистратите, които ще въвеждат учениците в правната наука.

Лекторите подробно ще разясняват на учениците структурата на съдебната система, функциите на съдебна власт, разпределението на властите според Конституцията на Република България, ролята на административните съдилища като част от съдебната система в страната и правният статут на непълнолетните в съдебното производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във