Параграф22 Daily

§22 Новини

АС – Кюстендил реализира първия лекционен курс по образователната програма на ВСС И МОН за 2018 г.

<!-- TITLE - END -->На 22 януари 2018 г. Административен съд – Кюстендил стартира изпълнението на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, осъществявана съвместно от Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката.

В Актовата зала на МПГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил съдия Николета Карамфилова изнесе пред ученици от Хб и Хг клас лекция на тема: Съдебната система в Република България. Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет”. Магистратът приветства десетокласниците, пожелавайки им пълноценно участие в нея. Съдията обясни на разбираем и достъпен за възрастта на учениците език, каква е структурата на съдебната система, разпределението на властите, правомощията на съдилищата в страната. Учениците бяха запознати със структурата и дейността на Висш съдебен съвет.

Образователната програма има за цел да обогати знанията на учениците за статута, структурата и функциите на съдебната власт, както и към формиране на правна грамотност и култура сред младите хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във