Параграф22 Daily

§22 Новини

АС - Плевен образува дело по жалба на кмета срещу решение на общинския съвет

Административният съд в Плевен образува дело по жалба на кмета на града Георг Спартански срещу решение на общинския съвет, съобщи говорителят на съда Диян Добрев.

Решението касае изменение в Наредба номер 15 "за реда и условията за поставяне на преместваемите съоръжения пред заведенията да обществено хранене". С подадената жалба Спартански иска съдът да го отмени, защото според него то е незаконосъобразно, тъй като противоречи на разпоредба в Закона за устройство на територията, която регламентира реда за поставяне на преместваеми обекти.

Кметът първо наложи вето на посочената наредба, но тя бе разгледана повторно от общинските съветници и с голямо мнозинство бе прието отново. Спорът е за преместваемите обекти пред кафенетата на улиците. Според кмета са спорни въведените понятия в документа на общинския съвет, едно от които е "зимна градина". То цели да се позволи на собствениците на заведения да ползват обектите си и през студените сезони на годината.

Така бе прекратен техен протест срещу общината, че им се пречи на бизнеса, като ги принуждават да ползват на улицата само чадъри и не могат да работят целогодишно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във