Параграф22 Daily

§22 Новини

Авторско право спря видеото за откриването на "Пловдив ЕСК 2019" в You Tube

В канала за споделяне You Tube е спряно видеото, публикувано от фондация "Пловдив 2019" от откриването на Европейска столица на културата. Причината е съвпадения с кадри, излъчени в програмата на телевизия "Планета" от системата на канала за автоматично разпознаване на съвпадащи изображения, сочи Радио-Пловдив.

Официалното становище на фирма "Пайнер":

"Бащино огнище" е авторско предаване на телевизия "Планета", насочено към фолклора, традициите и днешния ден на България, което се излъчва в програмата на телевизия "Планета Фолк" и се публикува в канала за видеосподеляне YouTube. 

В него се отразяват и важните културни прояви в страната, а безспорно най-значимото през януари е откриването на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019". 

Събитието бе отразено от всички водещи телевизионни канали в страната, а в броя на "Бащино огнище" от 18.01.2019 г. бе включен разширен репортаж от официалната церемония в Пловдив и публикуван в канала ни в YouTube. 

Системата за автоматично разпознаване на YouTube е засякла съвпадения на нашето видео с вече публикуваното там видео на Фондация "Пловдив 2019" и е обявила конфликт, въпреки че нито "Пайнер", нито телевизия "Планета" са предявявали претенции по отношение на авторството на музикални фрагменти, използвани във видеоматериалите или изпълнители в програмата. 

Работим по въпроса да се свържем с YouTube и да коригираме недоразумението. Извиняваме се за неудобството".

Facebook logo
Бъдете с нас и във