Параграф22 Daily

§22 Новини

Багерите влязоха в ромската махала на Войводиново

По заповед на кмета на община Марица Димитър Иванов днес следобед започна събарянето на незаконните постройки в ромската махала в село Войводиново. Премахват се сгради, които са опасни за живеещите в тях и преминаващите. По- рано днес директорът на ОДП - Пловдив съобщи, че 20-ина роми са се появили в опустялата махала във Войводиново, за да вдигнат багажа си и да се преместят при роднини или познати в други населени места.

Махалата опустя, тъй като жителите я напуснаха след инцидента с бития от роми военен в неделя. Оттогава вече 2 вечери жителите на Войводиново протестират с настояване да се изселят хората, които нямат регистрация в общината, и да се бутнат незаконните постройки.

Засега са съставени 11 акта по закона за гражданската регистрация, 1 акт по Закона за движение по пътищата и 16 констативни протокола за незаконни постройки. Описани са 15 опасни сгради, които ще бъдат незабавно премахнати. За останалите ще се изчака 14-дневния законов срок за обжалване. Прекратено е електрозахранването, тъй като много от ромите са ползвали ток нерегламентирано.

Комисия на общинската администрация продължава проверката. „И днес има наши служители във Войводиново. Безредици няма да допуснем“ - категоричен е Илков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във