Параграф22 Daily

§22 Новини

Бали със слама горят в двора на ТЕЦ "Сливен"

Огромен пожар гори в ТЕЦ "Сливен". Няма данни за пострадали хора. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на пожарната. Потушаването на огнената стихия, обаче, е сериозно затруднено от силните ветрове в района, които достигнаха близо 100 км/ч. Пожарникарите са локализирали огъня в двора на топлоелектрическата централа, като основната им цел е да предотвратят разпространяването на пламъците към сградите на съоръжението сочи Bgonair.

Горят бали със слама, подготвени за употреба като био гориво, а общото им количество е около 14 тона. Очаква се пламъците да продължават до пълното изгаряне на сламата. Районът около ТЕЦ "Сливен" не е отцепен от полицията, а в районът е много задимено и трудно се диша. Централата се намира в промишлената зона на града.

Междувременно стана ясно, че са пламнали и завод и складове в близост до Сливен. Малко след полунощ пожарите бяха овладени. Комисар Владимир Демирев, директор на ОД ПБЗН в Сливен, каза пред камерата на Bulgaria ON AIR, че на място има постоянно дежурни огнеборци, които наблюдават ситуацията. Взети са мерки да не се разрасне огънят с засипан пясък и пръст, който продължава да гори дълго време, защото е запалена слама.

Комисар Демирев допълни още, че версия за причината за пожара е паднали искри от далекопровод, които са възпламенили балите.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във