Параграф22 Daily

§22 Новини

Бареков обяви пред Борисов в Страсбург, че очаква да види бившите му министри, Прокопиев и Донев зад решетките

Както обещах, ето и моето изказване по време на дебатите в ЕП в Страсбург след представените приоритети от премиера Бойко Борисов за българското европредседател...ство, написа Николай Бареков в профила си във Фейсбук.

Заедно с речта на "Зелените" аз бях единственият евродепутат от България, който повдигна горещите въпроси за корупцията и бедността. За разлика от някои колеги, аз не се съобразявам с вицепремиер - политическа проститутка или "партийни интереси", а само със съвестта ми и избирателите ми. Оставам коментара на вас, а аз съм със спокойна съвест, че не съм се продал на мафията, олигархията и статуквото.

Г-н премиер, на добър час на моята Родина!

Чудесно е, че говорите за перспектива .....,защото мнозинството от българските граждани не я вижда. Те са губещи в Европейския съюз, за сметка на шепа хора, говорим за бедността.

Опасната симбиоза с корупция. В България тази симбиоза е смъртоностна за обществото. Нека като европейските бюрократи на г-н Юнкер да не си заравяме главите в пясъка като щрауси. Действайте с перспектива, от Вас очакваме и възмездие, г-н премиер.

Опасното е, че шепа олигарси, ноторно известни у нас и в чужбина, обогатени от европейските фондове и приватизацията, станаха морални ментори на нашето общество, от името на ЕС. Приключиха със свободата на медиите.

Сега или никога, г-н Борисов, винаги съм бил откровен с Вас. Все още нямаме вкаран в затвора за корупция политик или олигарх. Бандити като Иво Прокопиев, Огнян Донев, заедно с някои бивши Ваши министри, чакат присъди от съда за стотици милиони обществени кражби. Кога ще ги видим в затвора?

Действайте, защото подобни индивиди не могат да бъдат символ на европейските ценности.

Обещахте и перспектива, пожелавам Ви я, да не си остане само на приказка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във