Параграф22 Daily

§22 Новини

Безхаберие на Столична община: В Драгалевци, на ул. "Лешникова гора", трафикът трябва да е с предимство

Липсващи знаци за път с предимство на култовата улица „Лешникова гора“ в квартал "Драгалевци", София, водят до чести катастрофи по нея. В пост до Нова Телевизия от 28 юни тази година, жител на най-елитния столичен квартал писа развълнувано и с яд за проблемите на организацията на движението в Драгалевци.

Според Ясен Янков, "Улица "Лешникова гора" в кв. Драгалевци е вътрешно квартална и от 10 години, дори и повече е много по-натоварена в сравнение на останалите по-малки пресичащи я улици. Не за първи път на нея се случват ПТП-та, в които невинните стават виновни в ситуация, на която никой не обръща внимание. Проблемът тук е, че всеки движещ се по "Лешникова гора" си мисли, че е на главен път поради големия трафик, а в същото време тя е равнопоставена спрямо другите пресичащи я улици (в случая дясностоящият е с предимство, което е абсурдно).

Широчината на улицата е 11.5 м. (което я прави събирателна - бел.ред.) и е с драстична разлика спрямо останалите пресичащи нея (мин. с 2.5 м е по-широка). Според мен е належащо ул."Лешникова гора" в зоната си от ул."Нарцис" до ул."Папрат" да получи предимство предвид всекидневния трафик и да се поставят пътни знаци, указващи предимство. Улицата също така през зимата се почиства от сняг приоритетно като жизнено важна такава обслужваща квартала. Останалите въобще не ги обработват, поради факта, че са маловажни.

Моля за вашата реакция и помощ".

Времето обаче лети неусетно и за последните два месеца от управата на район "Витоша" на столицата и от Столичната голяма община не са си мръднали и пръста за да поставят нужните знаци, които биха обезопасили до голяма степен движението по улица "Лешникова гора". А натовареният трафик не търпи повече подобно безхаберие и говори дори за умишлен саботаж на безопасността на движението по култовата улица. Защото в района продължава да се строи и колите стават все повече, А и натоварването не намалява след кръстовището с улица "Папрат" и указаното със знак предимство за движението по улица "Лешникова гора" трябва да е в сила и нагоре - към бившата вилна зона, която отдавна вече фактически и юридически е част от жилищната система на столицата.

Затова е крайно време, ние - гражданите-данъкоплатци, да тропнем с ръка по масата за да бъдем чути най-накрая от чиновниците на улица "Московска" в София, които имат едно единствено занимание в Драгалевци - да събират разбойническите по размер местни данъци и такси и да не дават нищо насреща на данъкоплатците.

<!-- social icons START -->

Facebook logo
Бъдете с нас и във