Параграф22 Daily

§22 Новини

Бисер Лазов: Аз бях първото подставено лице за кухите фирми на КТБ

Първото подставено лице на Цветан Василев при съставянето на кухите фирми, финансирани от КТБ, бях аз. Това заяви в съдебната зала основният свидетел на прокуратурата по делото за фалита на Корпоративна търговска банка Бисер Лазов. По време на заседанието на Специализирания съд не стана ясно дали дружествата са връщали кредитите, или не.

За първи път от началото на процеса свидетелят на държавното обвинение дава публични обяснения пред четирима прокурори, 18 адвокати и подсъдимите, част от които са му бивши колеги, сочи bTV.

На влизане в съдебната зала обясни, че идва да каже истината за фалита на банката. Не отговори обаче на въпроса защо са се разделили с Цветан Василев, след като дълго време се е грижил за фирмата на банкера. „Всеки е нужно да си извърви пътя. Очевидно това ни завеща нашият началник, който абдикира, така че аз ще си го извървя”, каза Бисер Лазов.

Той и Цветан Василев се познават от 1994 г., а Лазов е следвал бизнес философията на Василев и мечтаел да върви по неговия път, стана ясно в залата днес.

В залата Лазов заяви, че всеки месец пращал сума на Костов по заповед на Василев. На въпроса кои политици са взимали пари от КТБ, Лазов не отговори с обяснението, че закъснява и трябва да влезе на заседанието.

"Ще чуете още интересни имена", коментира пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във