Параграф22 Daily

§22 Новини

Бившата съпруга на Силвио Берлускони обжалва, за да запази издръжка от 1.4 млн. евро месечно

Бившата съпруга на Силвио Берлускони Вероника Ларио обжалва съдебно решение, за да запази месечната си издръжка от 1,4 милиона евро, съобщи ДПА. Ларио обжалва също нареждането на съда да върне почти 50 милиона евро на Берлускони. Такава сума тя е получила след развода през 2014 г.

Италианският касационен съд неотдавна определи, че разведените нямат правото да искат да останат толкова богати, колкото са били по време на брака, и могат да искат издръжка само ако не са икономически самостоятелни.

Вероника Ларио е 61-годишна бивша актриса. Тя се омъжи за Берлускони през 1990 г. Двамата имат три деца, родени от 1984 г. до 1988 г. Вероника Ларио напусна Берлускони през 2009 г., след като вестник разкри, че тогавашният министър-председател е бил на рождения ден на 18-годишна манекенка на бельо, която го е наричала "татенце". Докато двамата бяха разделени, но не разведени, Ларио е получавала 2 милиона евро месечно за издръжка. Сегашното дело не засяга тези плащания.

Силвио Берлускони, който е на 81 години, сега живее с Франческа Паскале, която е с 49 години по-млада от него. Политическата му кариера е във възход, защото консервативната му коалиция води в анкетите преди парламентарните избори на 4 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във