Параграф22 Daily

§22 Новини

Бившият шеф на "Басейнова дирекция" подал жалба до МОСВ за рекет на Сиди

Партия "Воля" сезира прокуратурата по сигнал на инж. Георги Семерджиев, който в свое писмо до МОСВ още през юни 2017 г. описва как за да запази поста си на директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ – Пловдив, е бил рекетиран от народен представител от ВМРО. Воля настоява прокуратурата да изпълни задълженията си и да направи проверка по случая.

По-рано днес народният представител от Обединените патриоти Александър Сиди /ВМРО/ обяви, че ще съди лидера на "Воля" Веселин Марешки за клевета. Повод е твърдение на Марешки, че Сиди е искал подкуп от 10 000 лв. на месец от бившия директор на Басейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев. Той отрече да е искал такъв подкуп.

Тъй като Марешки още октомври 2018 г. е коментирал темата, Сиди е поискал справка от МВР дали са постъпвали сигнали от Семерджиев срещу него. На 2 ноември от министерството са отговорили с писмо, че при направена справка в дневниците за предложения и сигнали на ОД МВР Пловдив не са открити данни за депозирани сигнали от Георги Семерджиев. Най-логичното е, ако имаш проблем, да се обърнеш към МВР и прокуратурата, коментира Сиди. Според него обаче вместо към компетентните органи, Семерджиев и Марешки са се обърнали един към друг. Сиди смята, че Марешки има "сериозни психиатрични проблеми". Когато вместо политик или аптекарски пост, се изживяваш като прокурор, вероятно имаш проблеми и смяташ, че си някаква друга личност, допълни депутатът.

Александър Сиди вярва, че ще спечели делото срещу Веселин Марешки за клевета и ще използва парите за инициативата на ВМРО за изграждане на паметник на Тодор Александров в Пловдив. Дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители за паметника, допълни депутатът.

В интервю за Радио-Пловдив депутатът от Воля Елена Аксиева обясни, че сигналът е постъпил в партията  лично от Георги Семерджиев. В него той обяснява, че парите са му искани за да запаси поста си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във