Параграф22 Daily

§22 Новини

Бившият зам.-кмет Евгени Крусев е призован на разпит от спецпрокуратурата

Седмица след като подаде оставка заради ремонта по улица "Граф Игнатиев" в центъра на София, бившият заместник-кмет Евгени Крусев е призован на разпит от следователи от Специализираната прокуратурата. Разпитът е насрочен за ранния следобед днес.

Че е пред обвинение заради ремонта на трамвайния релсов път на столичната улица "Граф Игнатиев" съобщи самият Крусев, обявявайки оставката си миналия вторник. Той обясни още, че след като е получил призовка в качеството му на обвиняем, оттеглянето е най-отговорната и мъжка позиция, за да може разследването да си свърши изцяло работата, сочи БНР.

От прокуратурата почти запазиха мълчание. Неофициално стана ясно, че делото срещу Евгени Крусев се води от спецпрокуратурата, а началото му е дадено от сигнал на "Спаси София".

Единствената официална информация дойде от главния прокурор Сотир Цацаров. "Конкретно е свързан с обществената поръчка, която е свързана с шумо- и виброизолиращи подложки. В конкретния случай става дума за нарушение на разпоредба на Закона за обществените поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно престъпление", каза той.

"Нека не оставаме с впечатление, че прокуратурата не дава информация, но не е редно такава информация да бъде давана само на базата на връчена призовка. Към момента, в който обвинението е предявено, ще имате пълна информация", увери Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във