Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 4 кг контрабандни сребърни накити задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Близо 4 кг недекларирани сребърни накити откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 30.06.2018 г. В колата марка „BMW" пътували водачът на автомобила и негов спътник, немски граждани от турски произход, които заявили пред българските митнически власти, че не внасят нищо за деклариране.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са открити изделия от бял метал. Намерени са общо 715 сребърни бижута, сред които 306 чифта обеци, 172 гривни, 145 медальона, 59 синджира, 26 пръстена, 7 колиета. Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 3893 грама и са на стойност  над 15 000  лева. Контрабандните сребърни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон.

На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

За първото полугодие на тази година митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 15 кг златни и сребърни накити на стойност над половин милион лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във