Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Борисов присъства на символичното откриване на реновираните сгради на полицията, пожарната и общината в Нови пазар

Премиерът Бойко Борисов посети днес Нови пазар, където присъства на символичното откриване на реновираните сгради на полицията, пожарната и общината в града.

На официалната церемония, в сградата на общинската администрация, присъстваха още главният секретар на МВР Младен Маринов, областният управител на Шумен проф. Стефан Желев, директорът на ОД на МВР - Шумен Ялчън Расим, депутатът Румен Генов, кметове на общини от региона, представител на местната администрация и граждани.

Събрали сме се да финализираме работата по Националната програма за енергийна ефективност и участието ни в Оперативна програма "Региони в растеж", каза пред присъстващите кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев. Той отбеляза, че по Националната програма са санирани осем жилищни блока, а по Оперативната програма "Региони в растеж" - сградите на общината, полицията, на пожарната в града, както и 12 жилищни сгради. В санираните жилища живеят над 30 процента от жителите на Нови пазар, уточни Камаджиев.

"За последните няколко години над 20 млн. лв. са влезли в Нови пазар, включително и днес видяхте обновените сгради на полицията, пожарната, общински сгради - нещо което не беше пипано от десетилетия. След още две години градът ще изглежда по различен начин", каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов. "Поне сега знам три - четири проекта по които се работи, знаете какъв голям завод открихме тук, още един се строи, винарната промишленост се развива много добре, така че до една-две години доста неща ще се направят още", посочи премиерът. Ако искаме да вдигаме брутния вътрешен продукт, да върнем хората в България, трябва максимално бързо да развиваме инфраструктурата - това, което правим, уточни Борисов.

"Вчера минах да проверя автомагистрала "Хемус", от Ябланица надолу толкова са напреднали, толкова здраво се строи, че за три-четири години мисля, че ще я свържем с Варна", коментира още Борисов. по думите му в средата на август ще бъде направена първа копка и на участък на автомагистралата от пътен възел "Белокопитово" към Търговище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във