Параграф22 Weekly

§22 Новини

Борис Велчев: Не съм срещал преписка срещу Сарафов

През своя мандат като главен прокурор Борис Велчев не се е натъквал на преписка срещу Борислав Сарафов и Сотир Цацаров. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че според справка на ГДБОП зам.-главният прокурор Борислав Сарафов е замесен в престъпления. В същото време главният прокурор Сотир Цацаров е прикрил преписка срещу заместника си за престъпление, в което двамата са участвали. Това Цветанов "чул да се говори в прокуратурата".


Евтино твърдение, което принизява проблемите в държавата и отмества важния въпрос кой как работи, обясни пред медии бившият главен прокурор Борис Велчев. "Ако ме питате дали по време на моя мандат съм срещал преписки срещу г-н Сарафов и Цацаров, веднага мога да отговоря еднозначно - не, никога. Друг въпрос е, че никой не е застрахован да се пуснат срещу него някакви клеветнически сигнали - нито главният прокурор, нито заместниците му, нито някой съдия или полицай", добави Велчев.


По повод думите на Цветанов, че в прокуратурата била пратена "справка" на ГДБОП за Сарафов, Велчев каза: "Независимо от лекотата, с която се хвърлят обвинения срещу прокуратурата, че можела да прикрие всичко, знайте от мен - тя е достатъчно голяма, силна и отговорна институция. Познавам я добре и не мога да си представя, че това се случва. Нищо не може да бъде скрито. Много е евтин този подход да се обяснява всичко с някакви прикрити преписки."

Facebook logo
Бъдете с нас и във