Параграф22 Daily

§22 Новини

Бранимир Ботев пита: Как при 9 млн. туристи са отчетени само 17 млн. нощувки?

„Говори се за близо 9 млн. туристи, а в същото време туристите, които реално са осъществили нощувки в България са от порядъка на 3,5 млн. Останалите са или транзитно преминаващи, или посетители – това не са туристи. Или някъде другаде изчезват тези цифри – ако ние наистина имаме 9 млн. туристи, има 17 млн. нощувки, които отчита НСИ, които грижливо се пропускат и не се казват. Някой ще повярва ли, че идват туристите в България, стоят два дни и си тръгват?”, запита Ботев.

Той и днес не каза от кого е бил „посъветван” да не прави толкова остри коментари. Николина Ангелкова обаче обяви, че ще го съди за клевета. „С огромно желание чакам да се видим в съдебна зала”, обяви Ботев. По думите му така ще се стигне до отговорите на много въпроси, които тя в момента отбягва – като решението готовата за пуск система ЕСТИ да не се внедри у нас, което е прецедент за Европа.

Двамата бяха част от един екип преди Ботев да бъде освободен от премиера: „Ние принципни различия с министър Ангелкова имаме от самото начало, аз даже съм декларирал своето желание да напусна след нейното назначение, но премиерът беше преценил да ме остави”.

Бившият зам.-министър заяви и че протестите на бранша срещу него може да са били организирани именно от Ангелкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във