Параграф22 Daily

§22 Новини

Британските служби изразиха разочарование от липсата на сътрудничество от страна на Каймановите острови срещу прането на пари

Британските служби, борещи се срещу прането на пари, изразиха разочарование от липсата на сътрудничество от страна на властите на Каймановите острови, които отказват да им предоставят информация по редица разследвания, включително за „руските мръсни пари“.

Британската агенция за борба с престъпността, която напоследък засили опитите за спиране на потока от "руски мръсни пари" във Великобритания обяви, че не среща никаква подкрепа от британската задгранична територия. Агенцията, която разследва и много случаи с базирани във Великобритания адвокати и счетоводители изчислява, че всеки ден се "изпират" около 1 милиард паунда.

Повечето от следите водят към Каймановите острови, които са един от най-големите световни финансови центрове. Директорът на агеницята Доналд Туун съобщи, че властите на Каймановите острови не са оказали сътрудничество за предоставяне на информация за собствениците на разследваните фирми, уличени в пране на пари.

През последните  години  райските кътчета за укриване на данъци станаха обект на голямо внимание и серия от глобални разследвания, в които учатсваха близо 100 медийни ортганизации. Така наречените "Парадайз пейпърс" разкриха как богати и корумпирани лица използват умело сложните структури на офшорките, за да прикриват техните следи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във