Параграф22 Daily

§22 Новини

Бургаска телевизия е запечатана от ГДБОП заради разследване за престъпление срещу интелектуалната собственост

Бургаската телевизия Канал О е запечатана от ГДБОП заради разследване за престъпление срещу интелектуалната собственост. Това съобщи на извънреден брифинг прокурор Йовита Григорова от Апелативна прокуратура в морския град. По думите й има щети за няколко милиона лева. А акцията се извършва с подкрепата и под наблюдението на Европол, НАП и Комисията за регулиране на съобщенията, сочи БТА.

Според Григорова има нарушения на авторските права при продължаваща престъпна дейност. Днес от офиса на телевизията са иззети документи и компютърни конфигурации. Възможно е след проверката обвинението да бъде преквалифицирано.

Прокурорът от Апелативна прокуратура каза още, че през миналата година в Районна прокуратура са постъпвали сигнали от физически лица и представители на търговски дружества за това, че през мобилно приложение на две дружества на кабелна телевизия са били излъчвани множество чужди обекти на авторски и сродни права, телевизионни програми, без необходимото по закон съгласие на притежателите на това право. Сигнали е имало и от две национални телевизии.

При проверките по сигнали миналата година нарушения не са открити.

Facebook logo
Бъдете с нас и във