Параграф22 Daily

§22 Новини

Бургаски фирми издължиха 69 милиона лева просрочени задължения

Бургаски фирми издължиха 69 милиона лева просрочени задължения към НАП. Това съобщиха от пресцентъра на приходното ведомство в морския град. Сумите са постъпили през първите четири месеца на годината. В сравнения със същия период на миналата година общият фирмен дълг към НАП е намалял с 5 милиона лева. Процентът на доброволното погасяване на просрочени задължения към териториалната структура на НАП в Бургас вече е достигнал 87, уточниха от приходното ведомство.

От НАП Бургас коментираха, че към фирмите с просрочени задължения, които формират приходи и не предприемат каквито и да са стъпки за погасяване на натрупаните задължения, ще се прилага и крайната мярка на принудителното събиране - изземване на пари от каса, а техните активи ще бъдат обявявани за продан чрез публични търгове.

От началото на годината са поведени 101 търга с имущество на задължени лица. Освен това на сайта на НАП приходното ведомство в Бургас е обявило за продажба още стотици земеделски имоти, селскостопански сгради, офиси, апартаменти и части от хотелски комплекси, както и моторни превозни средства. Активите са главно на юридически лица, които във времето не са предприели действия за погасяване на своите задължения към бюджета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във