Параграф22 Weekly

§22 Новини

Бързи присъди за протестиращи футболни фенове

Осем от протестиращите в петък в Пловдив футболни фенове са осъдени за хулиганство, съобщиха от Районния съд в Пловдив. Четирима от тях са осъдени за едро хулиганство по чл. 125 ал 2. от НК. Единият от тях има и квалификация за увреждане на храм, заради счупените стъкла на Джумая джамия. Едно от лицата има и квалификация кражба за откраднати четири кутии цигари от павилион. Почти всички дела са приключили със споразумения и са за налагане на различни наказания. Едно от лицата е получило наказание 1 година и 2 месеца пробация, с три години изпитателен срок, друго - лишаване от свобода по 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок, за лицето, което потроши храма - 8 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок.


Образувани са и още четири дела по Указа за борба с дребното хулиганство. По тези дела са наложени само административни глоби. Една глоба от 300 лева, 2 по 400 лева и за едно от лицата само арест 1 денонощие. Осъдените са от Варна, Козлодуй, Враца и София. Едно от тях е момиче.


Престъпленията са били извършени в петък, по време на протеста срещу връщането на Куршум джамия. Докато в Апелативен съд Пловдив се гледаше делото за връщането на Джамията, хиляди фенове от цялата страна протестираха.

Facebook logo
Бъдете с нас и във