Параграф22 Daily

§22 Новини

Бързо производство за предложен подкуп на полицейски служители

Окръжна прокуратура-Стара Загора образува бързо досъдебно производство срещу С.В. за това, че на 14 април 2016 г. на пътя между  гр. Бургас – гр. София, до бензиностанция, намираща се югозападно от гр. Гурково е предложил подкуп – сумата от 400 евро на длъжностни лица – полицейски орган – ст. полицай Н.Г. и младши автоконтрольор Д.Й.  – престъпление по чл. 304а, предложение първо  от Наказателния кодекс.

По делото е извършен личен обиск, разпитани са свидетели. Иззети са веществени доказателства.

На 15 април 2016 год. С.В. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 304а, предложение първо от Наказателния кодекс и с постановление на  Окръжна прокуратура – Стара Загора е задържан за  срок от 72 часа.

Днес, 18 април 2016 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в Окръжен съд – Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Установено е че сумата от 200 евро  е била предложена, за да не бъде извършена проверка по установяване на самоличността на С.В. и за да не бъде изпълнена принудителната мярка „принудително довеждане”, взета спрямо него  предвид, че същият е бил обявен за общодържавно издирване по водено срещу него досъдебно производство в РУ на МВР - Дупница.

С.В. е многократно осъждан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във