Параграф22 Daily

§22 Новини

Цацаров продължава да разследва наводнението в Мизия

Главният прокурор Сотир Цацаров беше на работно посещение в Мизия. Той участва в съвещанието по досъдебното разследване за причиняването на наводнението в Мизия в Районна прокуратура Оряхово.


"Това е разследване, което се води по правилата на Наказателно процесуалния кодекс. По това разследване работата е изключително голяма, колегите от РП – Оряхово са извършили вече 39 огледа на язовири, като предстоят и още. Присъствието ни в Община Мизия се обяснява с фактора за функцията на прокуратурата по надзор на законност", заяви Цацаров след срещата си с общинското ръководство на Мизия.


„Прокуратурата ще осъществи надзор по това как държавните органи и органите на изпълнителната власт изпълняват своите задължения в конкретния момент. Втората цел е свързана с възможността по някакъв начин, спазвайки своите правомощия прокуратурата да засили диалога, за да се засили помощта, която трябва да бъде оказана на общината в този момент”, заяви още Сотир Цацаров.


Главният прокурор посочи, че в момента в Мизия 120 жилища са негодни за обитаване, 300 души живеят без покрив, а 550 души трябва да се изхранват всеки ден. Сотир Цацаров каза още, че е провел среща с председателя на БЧК Христо Григоров, който е заявил, че организацията ще продължи да изхранва населението. Според главния прокурор на страната даренията, които се събират за Мизия, трябва да постъпват чрез БЧК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във