Параграф22 Daily

§22 Новини

Цецка Цачева: Не съм номинирала задържания шеф на ДАИ

Председателят тна парламента Цецка Цачева определи като категорична лъжа и груба манипулация обвиненията, че е предложила Цветелин Цветанов и му е осигурявала политически гръб."Това е все едно да се обяснявам публично, че нямам брат", каза тя пред bTV.

"Виждала съм Цветелин Цветанов един път на публично мероприятие в Плевен през 2014 година", отбеляза тя. По думите й самият факт, че Цветелин Цветанов е в ареста с постоянна мярка, означава, че никой не му осигурява политически гръб.

На въпрос дали ще съди независимия депутат Георги Кадиев, от когото тръгнаха обвиненията, Цачева отговори, че това е нейно лично решение и то не представлява интерес за широката публика.

Проектозаконът за МВР категорично ще влезе в пленарната зала, а последната дума е на народните представители, каза Цачева, след като вътрешната комисия в парламента не прие проекта. Председателят на НС изтъкна, че предстои още две комисии да се произнесат по него. Във времето, което остава до внасянето му в залата, ще се проведат допълнителни разговори, допълни тя.

Съображенията на депутатите от вътрешната комисия могат да бъдат взети предвид между първо и второ гласуване.

Реформа в МВР трябва да има, за да могат всички служители да са спокойни за своите трудови правоотношения и от друга страна, гражданите да сме спокойни, че има система, която се грижи и гарантира нашата сигурност.

Цачева е убедена, че антикорупционният закон, чийто първоначален вариант миналата година беше отхвърлен, ще бъде приет. Доста от текствете са променени, те са по-приемливи за различните парламентарни групи. Тя допълни, че трябва внимателно да се преценява, за да не се пускат анонимни сигнали, без да се носи отговорност за автора на сплетни и измислици. По думите й по този въпрос ще има сериозен дебат в парламента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във